Yumurta vücudumuzdaki proteinlerin yapı taşı olan 9 temel aminoasit içermesi nedeniyle tam protein kaynağı olarak adlandırılabilecek nadir gıdalardan biridir. Bu aminoasitler yeni kas dokuları oluşturmak ve hasar gören dokuları onarmak için hayati bir önem taşır. Aynı zamanda yumurta B Vitamini ailesindeki esas besinlerden biri olan kaolin sayesinde, pek çok açıdan enerji verir. Metabolizmada kaolin mevcuttur ve merkezi sinir sisteminin çalışmasına yardım eder.
Badem, bir bitkisel protein kaynağıdır. Ayrıca doymamış yağ bakımından da oldukça zengindir. Sabahları tüketeceğiniz kavrulmamış badem, size hem enerji verir hem de bilişsel performansınızı arttırır. İçeriğinde bulunan fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C, E vitaminleri ile, güne bir multivitamin almış gibi hissetmenizi sağlar.
C vitamini deposu olan bu meyveler enerjinizi arttırır ve dikkatinizi toplamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalık öncesi oluşan halsizlikleri engeller.
Omega-3 kaynağı balıklar özellikle kas ve diğer dokuların yapımı açısından oldukça önemlidir. Vücudun kas dokusunun artmasına yardımcı olacağından enerji seviyelerini yükseltir.
Gün içinde tüketeceğiniz 2-3 adet ceviz ile kendinizi daha enerjik hissetmeniz mümkün.
Fasulye içeriğinde bulunan B vitamini ve kompleks karbonhidratlar sayesinde gün içinde sizi enerjik tutacaktır.
Sarımsak yorgunluğun azalmasına ve enerji seviyelerinin yükselmesine yardımcıdır. Aynı zamanda kan şekeri ve tansiyon seviyelerini dengede tutarak gün boyunca daha iyi hissetmenizi sağlar.
Yulaf, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Aynı zamanda enerji seviyesini yükselten B vitaminleri içerir. Magnezyum, yediğimiz gıdaları enerjiye çevirmek konusunda temel bir görev üstlenir.
Pekmezin içerdiği karbonhidrat ve yağlar vücutta enerjiye dönüşmektedirler. İçerdiği zengin miktarda demir, vücudun enerji depolamasına yardımcı olur, demir ayrıca kanda sağlıklı bir şekilde oksijen taşınması için çok gerekli bir maddedir.