Günlük hayattaki yoğun tempomuz, genellikle bizleri hızlı ve aceleci insanlara dönüştürdü. Hayatımızdaki bu aceleci tavır yemek yeme düzenimizi de değiştirdi. Çünkü bu yoğun tempoda sürekli bir şeyleri bitirmek ve bir yerlere yetişmek zorunda kalıyoruz. Artan teknolojiyle birlikte daha hızlı olmaya başladık. Hal böyle olunca, yemek yeme süremiz de kısaldı. Biz hızlandık ama metabolizmamız aynı kaldı. Yani, beynimizin tokluk sinyallerini işleyebilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var. Hızlı yediğimizde, vücudumuzun ihtiyacından çok daha fazla yemek yeriz. Zaman içerisinde aldığımız bu fazla kaloriler, fazla kilolara dönüşürler.
Obezite dünyadaki en büyük sağlık sorunlarından biridir. Bu, zayıf beslenme, hareketsizlik veya irade eksikliğinden kaynaklanabilen bir hastalıktır. Hızlı yemek, aşırı kiloyla ilişkilidir. Hızlı yemek yiyenlerin, yavaş yiyenlere oranla obez olma ihtimalleri daha yüksektir.
Hızlı yemek, sadece kilo ve obezite sorununa yol açmaz, aynı zamanda insülin direnci, diyabet, kalp hastalıkları, sindirim sorunlarına neden olur.
Televizyon, bilgisayar, akıllı telefon veya başka bir cihazın karşısında yemek yemeyin. Bu tip cihazlar karşısında yemek yemek hızlı yemenize neden olacaktır. Öğünler arasında aşırı aç olmaktan kaçının. Bunu önlemek için az az, sık sık yemek yemeyi tercih edin. Yemeğe başlamadan önce yudum yudum su için. Bu tok hissetmenize neden olacaktır. Yemeğinizi yutmadan önce iyice çiğneyin. Lif bakımından zengin besinleri tercih edin. Her zaman küçük ısırıklar alın. Unutmayın tüm alışkanlıklar gibi yavaş yemek yemek de uyguladıkça kazanılır ve sabır gerektirir.