Oran

Dezenfekte Etmeniz Gereken Mutfak Noktaları

aysunkalafat
(5.0)
Ayraç
Neredeyse çoğu vaktinizin geçtiği, leziz yemekler eşliğinde uzun sofra sohbetlerinin tek adresi, mutfağınız yeterince temiz mi, sizce? Bakterilerin sinsice çoğaldığı, temizlik yaparken çoğu zaman gözümüzden kaçan bu alanları sizler için mercek altına aldık.
Devamını Oku
|

1. Dolap Kulpları

Dolap Kulpları resmi

Her gün, sıklıkla tutup çektiğimiz dolap kulpları, mikroplar için bir yuvadır. Hatta sadece onlar da değil; ışık düğmeleri, mutfak aletleri bile bakteri kaynamaktadır. Sağlığımız için haftada en az bir kere bu alanları silmemiz gerekiyor.

2. Lavabo ve Musluklar

Lavabo ve Musluklar resmi

Islak lavabo, bakteriler için bir üreme alanıdır. Musluk ve lavabonuzu düzenli olarak dezenfektan özelliği olan bir deterjanla silmeniz gerekmektedir.

3. Mutfak Tezgahı

Mutfak Tezgahı resmi

Mutfak tezgahını sirkeli su ile kolayca temizleyebilirsiniz. %100 çevre dostu ve dezenfektan özelliği olan bu karışım temizlik için mükemmel bir seçimdir. Tezgahınızda ulaşamadığınız köşeler ve yarıklar için temiz bir diş fırçasından da yardım alabilirsiniz.

4. Bulaşık Süngeri, Havlular ve El Bezleri

Bulaşık Süngeri, Havlular ve El Bezleri resmi

%25 inin yüksek oranda bakteri içerdiğini biliyor muydunuz? Bulaşık süngerinizi, havlular ve el bezlerinizi haftada bir dezenfekte edin. Sünger için mikrodalgayı veya bulaşık makinesini kullanabilirsiniz. Havlular ve el bezleri için yüksek derecede sıcak su ile iyice yıkamanızı öneririz. Temiz bulaşıklarınızı kurutmak için ayrı havlu, yüzeyleri silmek için ayrı bir bez kullanmanız bakterilerin yayılmasını önleyecektir.

5. Halılar ve Paspaslar

Halılar ve Paspaslar resmi

Mutfakta dolanırken ayaklarınızın altında yumuşacık paspas veya halı olması sizi rahatlatır, ancak aynı zamanda düşen yemek parçalarını ve damlalarını da içine hapseder. Sık sık yıkamanız gereken halı ve paspaslarınızın altını da mutlaka silmenizi öneririz.

6. Buzdolabı Rafları

Buzdolabı Rafları resmi

Çok fazla yiyecek dökülen rafları birçoğumuz umursamıyoruz. Buzdolabının raflarını ve çekmecelerini dışarı çıkarıp iyice temizlemek oldukça önemlidir.

7. Ocak

Ocak resmi

Yemeğinizi pişirme işlemi bittikten sonra, ocakta biriken yağ ve yemek artıklarını hemen silmeniz kapsamlı temizlik ihtiyacını azaltacaktır.

8. Kesme Tahtası

Kesme Tahtası resmi

Kesme tahtanızla işiniz bittiğinde mutlaka onu yıkayın. Daha sonrasında kuruması için bir yere asmanızı ya da diklemesine çok az temas edebileceği bir şekilde koymanızı öneririz. Kesme tahtanızı oksijenli su veya sirkeli su ile dezenfekte edebilirsiniz.

9. Dolap Rafları

Dolap Rafları resmi

Mutfak dolaplarının iç kısımları temizlik yapılırken çoğu zaman atlanır veya unutulur. Mutfak dolaplarının içlerinde biriken tozları temizlemek önemlidir. Mikrofiber bezler yardımıyla bu alanları kolaylıkla silebilirsiniz.

10. Mikrodalga İçi

Mikrodalga İçi resmi

Limon ve su kullanarak kolayca mikrodalganızı temizleyebilirsiniz. Öncelikle bir kabın içine bir limonu sıkıyoruz ve kabuklarını da içine ekliyoruz. Sonrasında mikrodalgayı 3 dakika çalıştırıyoruz. Soğuması için 5 dakika bekliyoruz. Sonrasında mikrodalganın içini bir bez yardımıyla kolayca siliyoruz.

Dezenfekte Etmeniz Gereken Mutfak Noktaları İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER