Vücut direncimizi arttıracak virüs ve mikroplara karşı savaşacak besin öğelerinin başında antioksidanlar geliyor. Yabanmersini, nar, pancar, yeşil çay, kırmızı lahana gibi besinler tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
Hücre ve doku onarımında etkili olan C vitamini aynı zamanda bağışıklığı güçlendirmede ve vücut direncini arttırmada oldukça etkilidir. C vitamini açısından zengin yiyecekler arasında yer alan portakal, mandalina, limon, kivi, maydanoz, ıspanak, turp, brokoli, kırmızı kapya biber ve yeşil biberi mutlaka beslenmenize eklemelisiniz.
A vitamini eksikliği bağışıklık sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. Enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmak için bolca A vitamini içeren besinler tüketmelisiniz. Büyüme, üreme, göz sağlığı ve bağışıklık için A vitamini içeren besinleri beslenmenize eklemeyi unutmayın. A vitamini açısından zengin olan besinler; yumurta, süt ve süt ürünleri, havuç, kırmızı biber gibi besinleri tüketebilirsiniz.
Çinko açısından yüksek olan besinleri beslenmenize mutlaka eklemelisiniz. Çinko eksikliği virüs ve bakterilere karşı vücudunuzu savunmasız hale getirecektir. Bu nedenle beslenmenize kabak çekirdeği, tam tahıllar, yulaf ve çiğ badem gibi çinko bakımından zengin besinleri ekleyebilirsiniz.
Bağışıklığı destekleyen vitaminlerin başında D vitamini gelmektedir. Vücut direncini arttıracak, bağışıklığı güçlendirecek ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan D vitaminini eksik etmeyiniz. D vitamini alımı güç olduğundan takviye olarak da alabilirsiniz. Ancak bu işlemi yapmadan önce mutlaka hekiminizle görüşmelisiniz.
Sağlıklı bir bağırsak yapısı için dengeli ve sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Bundan dolayı beslenmenize mutlaka kefir, peynir gibi probiyotik yiyecekler ile yulaf, tam tahıllar, kurubaklagiller gibi prebiyotik besinlere yer vermeniz gerekiyor.
Sindirim sistemi ve birçok kronik rahatsızlıklar için kullanılan zencefili kullanmayı ihmal etmeyin. Anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklerinin yanı sıra bulaşıcı hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilecek antimikrobiyal potansiyele de sahip olan zencefili taze ya da toz zencefil olarak çayınıza ve yemeklerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.