Oran

Paleo Diyeti Nedir? Paleo Diyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

tarifinisevdim
(5.0)
Ayraç
İsmini Paleolitik Devirden (Taş Devrinden) almaktadır. Kemerlerinizi bağlayın, zamanı geriye alıyoruz. Eğer, paleo diyetini uygulamaya karar verdiyseniz öncelikle buzdolabınızda taş devrinde göremeyeceğiniz bütün yiyeceklerle vedalaşma vaktinizin geldiğini hatırlatmak isteriz. Amacımız doğal yaşamak. Dolayısıyla bütün işlenmiş ve paketli gıdalardan uzak duruyoruz. Bu diyet insülin direncini kırmakta oldukça etkili olduğundan hızlanan yağ yakımı ile mucizevi bir şekilde kilo verdirmektedir. Paleo diyeti düşük karbonhidrat, orta düzey protein ve yüksek yağ alımını önerir. Hayvansal yağlardan korkmamalı ve protein alımını yüksek tutmalısınız. Aynı zamanda da karbonhidrat tüketmekten kaçınmalısınız. Günlük karbonhidrat tüketiminiz 100 g. olmalıdır.
Devamını Oku
|

1. Hangi Besinler Tüketilir?

Hangi Besinler Tüketilir? resmi

Günde 1-4 tane köy yumurtası (çiğ olarak tüketmeyin.) rafadan veya haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. Sınırlı olarak kabuklu ve işlenmemiş kuruyemiş yiyebilirsiniz. Şeker miktarı az olan meyve sularını tercih etmelisiniz. Kök sebze ve meyveleri tüketebilirsiniz. Mevsimine göre sebze ve meyve yemelisiniz. Aynı zamanda renkli ve nişasta içeriği az olan sebzeler tüketilmelidir. Enginar, lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, marul, biber, domates, kabak, bamya gibi. Organik otla beslenen hayvanların eti tercih edilmelidir. Kırmızı eti ölçülü olarak tüketmek gerekirken deniz ürünlerini bolca tüketebilirsiniz. Ancak balıkların da küçük olanları tercih edilmelidir. Çünkü küçük balıklarda daha az cıva bulunur. Paleo diyetine göre yiyebileceğiniz etler; av etleri, koyun, dana, keçi, tavuk, ördek, hindi, somon, levrek, morina, sardalya, lüfer, ahtapot, kabuklu deniz mahsulleridir.

2. Hangi Besinler Tüketilmez?

Hangi Besinler Tüketilmez? resmi

Tam tahıllı gıdalar, işlenmemiş bakliyatlar, tohumlu sıvı yağlar (Ayçiçek, kanola, mısır özü, pamuk yağı gibi.), doğal süt ürünleri, şeker içeriği fazla olan meyveler (kayısı, şeftali, üzüm ve muz) kahve tamamen yasak olmamakla birlikte az kavrulmuş çekirdekliler kullanılabilir, enerji içeceği, rafine meyve suları ve ekmek tüketilmemesi gereken yiyeceklerdir.

3. Kimler Uygulayamaz?

Kimler Uygulayamaz? resmi

Herhangi bir metabolik rahatsızlığa sahip olanlar (diyabet, kalp- damar hastalığı, böbrek hastalığı gibi.), hamile veya emziren kadınlar, ergenlik dönemindeki gençler ve çocukların uygulaması sakıncalıdır.

4. Bu Diyetin Bir Zararı Var Mı?

Bu Diyetin Bir Zararı Var Mı? resmi

Diyette et ve et ürünleri tüketiminde bir sınırlama olmamasından ötürü, fazla protein içerdiğinden uzun süre devam edilmesi halinde böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, sinir sistemi hastalıkları ve hayvansal kaynaklardan gelen yüksek yağlı tüketime bağlı olarak kalp ve damar hastalıklarına sebep olabilir. Paleo diyetinde, dikkat edilmesi en önemli nokta; her besin grubundan yeterli miktarda tüketilmesidir.

5. Önemli Noktalar

Önemli Noktalar resmi

Güneşlenin. D vitamini eksikliği ile başa çıkmanıza yardım eder. Az pişirin. Eğer pişirecekseniz besinlerinizi buharda pişirin. Baklagilleri tüketmemeye çalışın. Doğal beslenen hayvanların etlerini tüketin. Bol sıvı tüketin. En az 5, en fazla 9 saat uyuyun. Spor yapın. Alkol tüketmeyin. Sarımsak ve soğan gibi önemli antioksidan kaynaklarını sık sık tüketin. Asitli tüm içecekleri hayatınızdan çıkarın. Yağları pişirme sırasında değil, tüketim sırasında besinlerin üzerine çiğ olarak kullanmaya özen gösterin.

Paleo Diyeti Nedir? Paleo Diyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER