Bıçakları daha çok kesme tahtalarında kullanırız. Bıçaklarınızın körelmemesi için cam, metal, taş ya da seramik üstünde kullanmamanız gerekmektedir. Ahşap, bambu ve plastik malzemeler üzerinde kullanılan bıçaklar daha uzun süre sağlam kalır.
Mutfakta en büyük yardımcınız olan bıçaklarınızı bulaşık makinesinde yıkamayın. Hem makinenizin hem de bıçaklarınızın zarar görmemesi için elde yıkmaya özen gösterin.
Keskin bir bıçakla daha az güç harcayacağınız için malzemelerinizi daha kolay kesebilir ve daha az hasar görebilirsiniz. Bıçaklarınızı doğru kullanmanız yaralanmalar açısından daha az zarara yol açacaktır.
Doğru kesme tekniği parmaklarınızı kurtarabilir ve eşit miktarda kesmenizi sağlar. Başparmağınız bıçak ve sapın kesiştiği noktada olsun ve diğer parmaklarınızla sapın diğer kısmını tutun.
Doğru bıçak elinize en uygun olan bıçaktır. Satın olmadan önce tutmayı ve büyüklüğünün elinize uygun olup olmadığınızı belirlemelisiniz.
Kesme tahtanızın üzerinde ya da sıkışık bir tezgahta doğrayacağınız malzemeden farklı malzemeler olması sizi yavaşlatacak ve size zaman kaybettirecektir.
Bıçaklarınızı lavabo içinde tutmayın. Sürekli köpüğe maruz kalan bıçaklarınız zarar görecektir. Kullandıktan sonra bıçaklarınızı hemen yıkayın ve kurulayın. Daha sonra bıçak bloğuna, bıçak çekmecesine veya güvenli bir konumda tutarak rafa yerleştirin.
Kesme tahtanızın altına kaygan olmayan bir havlu koyarak destek verin. Sabitlenen kesme tahtanızda yapacağınız kesme işlemi yaralanmalara sebep olmayacaktır.